Garmin VIRB 360, heltäckande videoinspelning

Garmin VIRB 360
Garmin VIRB 360

Pryltitt Garmin presenterade sin action-kamera VIRB under 2013 som ett svar till den omåttligt populära GoPro. Sedan dess har det hänt mycket när det kommer till action-kameror. Även dessa har följ med i utvecklingen att hela tiden leverera högre och högre upplösningar. På en punkt har dock action-kamerna halkat efter, sfäriska kameror, något som nu Garmin vill råda bot på när dom i våras presenterade sin VIRB 360. Sedan tidigare har Nikon lanserat sin KeyMission 360, men varken GoPro eller Garmin har haft någon 360-kamera i sitt utbud. Nu har även GoPro presenterat sin Fusion och tillsammans med VIRB 360 gör det att vi förmodligen kommer få se mycket fler häftiga sfäriska videor under året.

Tanken med 360-kameror att en enda kamera ska kunna fånga all den action som sker och man slipper ha flera olika kameror eller åka samma sträcka om och om igen. In träder så VIRB 360 som är en heltäckande kamera som klarar av videoupplösningen 5,7K/30 i 360°. En funktion som jag tycker är extra intressant är möjligheten till livestreaming till YouTube eller Facebook. Det kräver dock en kompatibel Apple iPhone eller iPad enhet. Men om jag får fantisera lite så hoppas jag kunna få se sfärsik livestream från cykeltävlingar inom en nära framtid.

VIRB 360 har även något som Garmin kallar 360-ljud tack vare 4 stycken mikrofoner. Kameran har också sfärisk stabilisering i 4K, röststyrning och givetvis stödjer den även G-metrix. Den är även fullt kompatibel med alla ledande VR-glasögon. Till sist kan jag berätta att den kan filma i upp till en timme kontinuerligt, är vattentät till 10 meter och kan styras med VIRB mobilapp. Det finns även en gratis programvara, VIRB Edit, att ladda ner till din dator (Windows och Mac) för ytterligare redigeringsmöjligheter.

VIRB 360 ska finnas tillgänglig nu i juni till ett rekommenderat pris av 8599 kr.

Länk: Köp på Garmins hemsida

Kommentera