Lidingöloppet MTB 2017

Felica Ferner, Hanna Bergman. Lidingöloppet MTB
Felica Ferner nöjd med att slå Hanna Bergman i spurten om andraplatsen i Lidingöloppet MTB — Foto: Peter Holgersson AB

Lidingöloppet MTB har blivit en populär uppladdning inför långloppssäsongen och så var det även i år.
Flera ur den svenska eliten var på plats för att testa formen och sätta sig i respekt inför kommande tävlingar.

Som vanligt är Jennie Stenerhag den att slå. Men Lidingöloppet MTB blev Jennies Sverigepremiär för säsongen och man vet ju inte alltid hur man står sig till konkurrenterna. Men efter att ha undvikit en krasch direkt efter masterstarten och jagat ikapp och förbi Åsa Erlandsson och Nellie Larsson kunde Stenerhag defilera i mål som segrare på ny rekordtid. Det blev desto mer spännande i kampen om andraplatsen.

Erlandsson och Larsson hade länge ett försprång. Men när Hanna Bergman kom ikapp Felicia Ferner, kunde dom hjälpas åt att höja tempot och knaprade in på cyklisterna före. Knappt halvvägs in i loppet var dom ikapp Nellie Larsson. Inför sista milen var dessa tre även ikapp Erlandsson. Under sista milen höjdes farten där Bergman och Ferner fick en lucka och gjorde upp om de två resterande pallplatserna. Ferner drog det längsta strået och med Bergman på tredje plats gjorde det att pallen endast bestod av åkare från Dalarna.

När det kommer till herrarnas elitklass kan man förenklat säga att det blev interna kamper mellan olika lag. Emil Lindgren var den första att sätta färg på loppet, men fick ganska snart sällskap av lagkamraten Dennis Wahlqvist. Även Michael Olsson anslöt tillsammans med Calle Friberg. Detta ledde till att det blev ganska hård körning av lagkamraterna Lindgren, Wahlqvist och Olsson och det visade sig vara för tufft för Friberg.
De tre Serneke Allebike MTB Team-cyklisterna höll sedan ihop till upploppet. Väl där visade sig Lindgren vara starkast med Olsson som två och Wahlqvist på tredje plats. Det höga tempot gjorde också att man slog nytt banrekord med 4 minuter.

Kampen om plats 4 och 5 blev sedan en uppgörelse mellan lagkamraterna Friberg och Henrik Sparr från Team Apollo Sport Skoda där Lindgren sedan kunde vinna spurten.

Damer Elit

#NamnKlubbLagTidDiff.
1Jennie StenerhagFalu CKÅbro2:17:38
2Felica FernerBorlänge CK2:23:04+5:26
3Hanna BergmanFalu CK2:23:05+5:27
4Nellie LarssonCK XTeam Lapierre Sweden2:23:48+6:10
5Åsa ErlandssonVarbergs MTBHaibike2:25:38+8:00

Herrar Elit

#NamnKlubbLagTidDiff.
Emil Lindgren Serneke Allebike CKSerneke Allebike MTB Team2:00:06
2Michael Olsson Serneke Allebike CKSerneke Allebike MTB Team2:00:07+0:01
3Dennis Wahlqvist Serneke Allebike CKSerneke Allebike MTB Team2:00:08+0:02
4Calle FribergStockholm CKTeam Apollo Sports Skoda2:01:53+1:47
5Henrik SparrStockholm CKTeam Apollo Sports Skoda2:01:54+1:48

Länk: Fullständiga resultat

Kommentera