MTB Bundesliga #3: Engen tvåa i Wombach

Resultatnotis I helgen avgjordes den 3:e deltävlingen i tyska MTB Bundesliga. Som vanligt skulle man kunna säga var Alexandra Engen på plats. Men detta var faktiskt Engens första tävling i Bundesliga denna säsongen när tävlingen tog sig till Wombach. Engen, som vann hela Bundesliga-cupen 2012, fick slåss om segern med en annan GHOST Factory Racing cyklist, Anne Terpstra (Nederländerna). Det skulle också visa sig att Terpstra var starkast för dagen och kunde slå sin svenska lagkamrat med lite drygt två minuter. Engen hade i sin tur knappa två minuter ner till trean, Hanna Klein (Tyskland).

Terpstra leder nu cupen totalt efter två segrar och en 15:e plats i den första deltävlingen. Klein ligger trea totalt och Engen delar 9:e platsen med Yana Belomoina. Nu är det ett tag till nästa deltävling, nämligen ända till den 16 september och den avgörs i Titisee-Neustadt.

Resultat – Damer Elit

1) Anne Terpstra, GHOST Factory Racing, Nederländerna, 1:30:57,9
2) Alexandra Engen, GHOST Factory Racing, Sverige, 1:33:19,5, +02:21
3) Hanna Klein, Superior Bikes, Tyskland, 1:35:12,8, +04:14

Länk: Fullständiga resultat
Länk: Cupsammanställning

PS: Resultatnotis kommer vara en enklare form av resultatrapport och främst användas när någon av elitcyklisterna tävlar utomlands eller i mindre mer lokala tvälingar i Sverige.

Kommentera